Trots att det fortfarande är riktigt frostigt på nätterna och kall nordan på morgnarna så är våren på gång. Ljuset och Stararna har redan kommit. I dag såg jag de första Strandskatorna bada fötterna vid Glommens strand Norsan. Härligt!

Den här veckan skall jag hänga en liten utställning med bonader och kläder på Falkenbergs Bibliotek. Jag skulle ha hängt den i dag men dotterns snoriga näsa kom emellan så hon får bli frisk först. 

För övrigt är min tid full av planering inför utställningen i Ateljé Bastaskärs galleri till sommaren. Ett par bonader ligger på målarbordet och i skissboken blir det bara fler och fler småskisser och idéer. Spännande att se vilka skisser som håller för ett större format. Fast fick min familj välja så skulle de nog föredra lite mindre bonader. Det som tidigare var ett prydligt (nåja) vardagsrum börjar mer och mer anta skepnaden av en stökig målarverkstad. En ateljé med svängrum ligger högt upp på min önskelista just nu!

Visa hela inlägget »

Utställningen på Söndrums Bibliotek börjar gå mot sitt slut. Den har gått bra och jag har fått många uppmuntrande ord från intresserade besökare. Vi, min dotter Lisa och jag, har även haft en workshop i bonadsmåleri för barn från 6 års ålder under höstlovet. Bibliotekets trevliga och glada barnbibliotekarie Hanna var initiativtagare och hjälpte oss med allt det praktiska. Det kom många målarsugna barn, men även en hel del föräldrar fastnade i äggtemperans magiska färger. Härligt att se!

Efter utställningens slut skall jag transportera Träslövsläges Församlingshems bonad ut till dem. Bonaden är 2 m x 0,80 cm stor så hur det skall gå till vet jag inte riktigt ännu.

Jag har fått en förfrågan till om att ha en utställning, den här gången på ett vackert sommargalleri! Det känns fantastiskt roligt och jag har börjat fundera på nya motiv till bonader som skall hänga på den utställningen. 

Visa hela inlägget »

Jag har verkligen fått en mix av det bästa de här dagarna! Från min bror tar det bara tio minuter till mässan med cykel! Så jag har tagit mässbesöken i omgångar och ändå prickat in de bästa föreläsningarna! Lotta Lewenhaupt var en av höjdpunkterna. Hon höll en föreläsning om korsbefruktning mellan inredning och mode genom århundraderna. Är man det minsta stilhistoriskt intresserad så är det spännande att försöka se de gemensamma trådarna som löper genom mode, inredningsdesign, konst och arkitektur.  

Mellan föreläsningarna har jag strosat runt bland montrarna, kollat in monterbygge, pratat med utställare, fått idéer OCH kollat på folk! Visst är det kul att titta på hur folk klär sig när de går på mässa?! Antalet vuxna "prinsessor" på mässan har varit stort. Det vill säga damer med fluffit blonderat hår i lös knut, skramliga silversmycken och rosa fladdriga tunikor. Några stiliga äldre gentlemen har jag också sett, ni vet de som är klädda helt i svart med grått hår, hästsvans, begynnande mage och besynnerliga glasögon. Sedan har vi dem som verkligen tar ut svängarna, som damen helt klädd i knalligt grönt med stor turban på huvudet. En helt egen stil:)

Det har varit bra mässdagar, summa sumarum.

Nu kan man ju inte bara ägna sig åt att andas Formexluft hela dagarna när man har chansen att umgås med sina härliga brorsbarn!  Sagt och gjort, i går cyklade vi i väg allihop för att se en av töserna spela fotboll, och de VANN! Vilken lycka,gladare sturebybarn har sällan skådats!

I dag har vi fikat hos min kusin och hennes familj. Vi vuxna satt kvar länge runt bordet medan nästan alla barnen strax sprang ut i trädgården för att bygga kojor. Kvar på min kusins arm låg hennes fjärde barn, en dotter, och runt henne satt fyra hänförda vuxna och log fånigt med tindrande ögon;)  

Visa hela inlägget »

Så är man då på besök i Stockholm för att dels träffa min bror och hans härliga familj och dels besöka Formex. Ett perfekt tillfälle att starta Lottas blogg, eller hur?!

Här kommer jag att berätta om arbetet med Lotta i Stenshult och de olika projekten som vi har på gång.

Formex är en av skandinaviens största fackmässor för inredning och design, om inte annat så kände jag det i mina fötter när jag gick där i från i går!

Jag besöker mässan för att kolla in barnprodukter, och då främst kläder och inredning. Det fanns en hel del av det jag sökte och det är intressant att se trenderna. Det är fortfarande mycket färger som slår över i rosa för de små flickorna. Man skall inreda flickrummet med pärlor, sidenband, rispapperslampor och virkade överkast i många färger. Just virkat och stickat kommer stort. Vi har ju redan sett det men det blir större, jag lovar! Pojkarnas rum är havsblått och turkost. Döskallarnas tid verkar snart vara över.

För den som inte går i gång på rosa och blått så kan jag meddela att flörten med sjuttiotalet verkar bestå och bli starkare. Det är till exempel fortfarande mycket tavlor med retrotryck av elefanter och giraffer. Ett och annat gosedjur i manchester såg jag också, det kändes ju onekligen välbekant från min egen barndom;)

I dag pausar jag lite från mässan, jag får ju lov att vara lite social med min goa värdfamilj också, men i morgon skall jag på det igen!

Malin

Visa hela inlägget »