Lottas barnkläder i ekologiskt lin och bomull

Mitt arbete med min lilla serie med barnkläder har tagit en paus. Just nu behöver jag lägga all min energi på mitt bonadsmåleri. Här nedan berättar jag om tankarna med kläderna och lite om mitt arbete med dem. Min förhoppning är att jag så småningom skall kunna fortsätta arbetet med min lilla kollektion. 

Designen på kläderna är min och den nära kontakten som jag har haft med sömerskan gör att jag har kunnat ändra detaljer och snitt enkelt och snabbt. Nästan alla plagg har ett litet tryck med en Klurafigur på något finurligt ställe och varje Klurafigur har sin egen historia att berätta. Orginalen till trycken är målade i akvarell. Linnet, bomullen och tråden som kläderna är sydda av är ekologiska och av finaste kvalitet. Eventuella knappar i kläderna är gamla och handplockade, därför skiljer de sig åt från plagg till plagg. 

Inspiration till klädernas modeller har jag fått från folkdräkter, särkar och medeltida plagg. Jag har strävat efter att få modellerna vackra och sköna, det skall vara plagg som barnen kan röra sig i, leka och stoja i, och som sedan kan ärvas av syskon eller kusiner. Mina egna barn har fungerat som referensgrupp under arbetet.

Kläderna i linne finns i blekt och oblekt lin, ofta båda i samma plagg, tidlöst. Samma modeller finns även i ekologisk bomull. Här kan man välja bland olika mönstersättningar, mjukt och romantiskt grått eller en energikick i grönt. Har du frågor om mina kläder så hör gärna av dig.